Movie of Metropolis Reading Answers with Explanations

If you’re prepping for the IELTS test and need some handy sample passages for the reading section, you've come to the right place. Dive into the Movie of Metropolis reading answers below for some effective practice. Remember, the reading section has 40 questions spread across three passages, just like the Movie of Metropolis passage, and you should aim to tackle them in about 20 minutes.

But if you need a little more time while you are preparing for the exam, that's totally okay take your time and focus on mastering your skills at your own pace. Our comprehensive IELTS materials are here to help you shine and build your confidence for the big day.

Get FREE Reading Mock Test

Grab FREE IELTS Mock Test

Claim this exclusive limited time offer!

  • Replica of real IELTS Test in exact format
  • Detailed Report with Expert Feedback
  • Get your scores improved with experts
Banner Girlpercentagesign

Answers of Movie of Metropolis Reading Passage with Explanations

Here are the answers of Movie of Metropolis reading passage, along with explanations and the relevant locations.

Question 1

ANSWER :True
Explanation :Paragraph A explicitly mentions that Lang’s visit to the USA and his initial impression of the New York skyline were significant sources of inspiration for Metropolis. The inclusion of the term "inspiration" in the passage lends strong support to the validity of this statement.

Question 2

ANSWER :Not Given
Explanation :The passage discusses how gopher tortoises create burrows that provide habitats for a variety of other species. However, it does not specify any details regarding their role beyond this, leading to the conclusion that the information is not provided.

Question 3

ANSWER :No
Explanation :The expression “exist as machines” implies that workers are engaged in monotonous and exhausting tasks, lacking enthusiasm. This interpretation is contrary to the suggestion that they work with complete energy, making the statement inaccurate.
unlock now

Unlock All Explanations for Free

Question 4

ANSWER :Not Given
Explanation :The passage does not address whether Lang and his wife divorced due to her decision to remain in Germany. As there is no discussion of their personal relationship or reasons for any separation, the answer remains Not Given.

Practice Makes a Man Perfect! Take FREE IELTS Mock Tests and Master Individual Sections

Explore All Mock Tests

Predict your IELTS Band for FREE through Band Predictor Tool

mobileDesktopMockupWhat is Band Predictor TestStart Band Predictor Test

Other Passages

Want to read more?Explore Passages

Quick Links

whatsapp icon

disclaimer:logos and other registered trademarks of universities used on this platform are held by their respective owners. Gradding does not claim ownership or association on them, and their use is purely for informational and illustrative purposes.

Copyrights ©2025 Gradding. All rights reserved.
Gradding Rated 4.6/5 based on 5556Reviews