Photovoltaics on the Rooftop Reading Answers with Explanations

Improving scores in the IELTS exam might be challenging for you if you do not practice it well. Thus, in this write-up, we will provide you with photovoltaics on the rooftop reading answers with their explanations.  In this passage, you have to carefully read the questions first and then read the entire text.

After that, solve all the questions and identify their responses. Read on for a better understanding.

Get FREE Reading Mock Test

Grab FREE IELTS Mock Test

Claim this exclusive limited time offer!

  • Replica of real IELTS Test in exact format
  • Detailed Report with Expert Feedback
  • Get your scores improved with experts
Banner Girlpercentagesign

Answers of Photovoltaics on the Rooftop Reading Passage

Below you will find the answers of photovoltaics on the rooftop reading passage with clear explanations. Check it out.

Question 1

ANSWER :B
Explanation :In the third sentence of paragraph B, it explains that during the day, when there is no use of excess electricity at home, it shifts back its solar energy to the office and factories where there is a need for more electricity. Therefore, it shows the list of countries where electricity usage is greater during the day than at night.

Question 2

ANSWER :D
Explanation :In the fourth sentence of paragraph B, it states that the test station has allowed the technical issues involved in using photovoltaics within the electricity network to be studied systematically, under well-controlled test conditions. Hence, it explains the definition of photovoltaics being promoted throughout the country.

Question 3

ANSWER :G
Explanation :In the second sentence of paragraph G, IT explains that the use of fossil fuels to develop electricity is not only costly in financial terms but also in terms of environmental damage. It describes the harmful effects of using traditional means of generating electricity.
unlock now

Unlock All Explanations for Free

Question 4

ANSWER :B
Explanation :In the third sentence of paragraph B, it explains that the photovoltaics-powered home remains connected to the power lines, but no storage is needed on-site, only a box of electronics (the inverter) to interface between the photovoltaics and the grid network.

Practice Makes a Man Perfect! Take FREE IELTS Mock Tests and Master Individual Sections

Explore All Mock Tests

Predict your IELTS Band for FREE through Band Predictor Tool

mobileDesktopMockupWhat is Band Predictor TestStart Band Predictor Test

Other Passages

Want to read more?Explore Passages

Quick Links

whatsapp icon

disclaimer:logos and other registered trademarks of universities used on this platform are held by their respective owners. Gradding does not claim ownership or association on them, and their use is purely for informational and illustrative purposes.

Copyrights ©2025 Gradding. All rights reserved.
Gradding Rated 4.5/5 based on 6750Reviews