The Accidental Rainforest Reading Answers with Explanation

The IELTS reading section is one of the most challenging yet crucial parts of the exam. In this test, you may find issues in solving its questions because it contains different types of tasks with separate formats and instructions. Therefore,  If you get the right type of study material, you can familiarize yourself with this test. In this write-up, you will find the accidental rainforest reading answers along with their explanations.

By solving these sample tests, your reading skills may improve faster, and you can achieve your target band score in the IELTS reading exam. So, let’s move further.

Get FREE Reading Mock Test

Grab FREE IELTS Mock Test

Claim this exclusive limited time offer!

  • Replica of real IELTS Test in exact format
  • Detailed Report with Expert Feedback
  • Get your scores improved with experts
Banner Girlpercentagesign

Answers to The Accidental Rainforest Reading Passage

In the following list, students will find the answers of the accidental rainforest reading passage. If you have solved this test, then you can cross-check your answers from the shared list below.

Question 1

ANSWER :B
Explanation :In lines 1st and 2nd of paragraph D, the writer has mentioned that, ‘Ecologists of modern times shake their hands in dismay at what they see as Hookers' ........ egetation to become defunct.’ This tells us in brief about the conversationist's reaction on Hookers’ tree planting, which is the introduction to the toxic species that has destroyed the original.

Question 2

ANSWER :F
Explanation :In the second line of paragraph E, you will find that David Wilkinson explains that the making of rainforest in Ascension is crucial for many species and life.

Question 3

ANSWER :D
Explanation :In paragraph F, you will find that, depending on the conventional theory, rainforest develops via an organic and complex evolution process. All of these things show that he was against this theory, and this makes ‘D’ the answer to this question.
unlock now

Unlock All Explanations for Free

Question 4

ANSWER :G
Explanation :In paragraph H, the writer explains how the few surviving endemic species on Green Mountain might continue to act as the foundation of the new ecosystem.

Practice Makes a Man Perfect! Take FREE IELTS Mock Tests and Master Individual Sections

Explore All Mock Tests

Predict your IELTS Band for FREE through Band Predictor Tool

mobileDesktopMockupWhat is Band Predictor TestStart Band Predictor Test

Other Passages

Want to read more?Explore Passages

Quick Links

whatsapp icon

disclaimer:logos and other registered trademarks of universities used on this platform are held by their respective owners. Gradding does not claim ownership or association on them, and their use is purely for informational and illustrative purposes.

Copyrights ©2025 Gradding. All rights reserved.
Gradding Rated 4.5/5 based on 6786Reviews